Честито Възкресение Христово!

честито въскресение христово

Видео мнение на наши пациенти

Пациентско мнение на Надя 25г.Пациентско мнение на РадославПациентско мнение на СтоянОще пациенти

Персонален тест за лазерна корекция

Персонален тест за лазерна корекция

Очна клиника и болница "Луксор" - гр. Пловдив предлага персонален тест за лазерна корекция на зрението. Направете първата крачка към премахването на очилата и контактните лещи и вижте дали сте подходящ за лазерна корекция на зрението.
Тест за лазерна корекция Нашите пациенти

image

За Клиника "Луксор"

Специализирана очна клиника и болница за активно лечение СОБАЛ "Луксор" е създадена през 2004 г. в град Пловдив. Болницата е специализирана в оперативното лечение на заболявания на преден очен сегмент - катаракта, глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия. В очна клиника и болница "Луксор" се извършва лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм с най- модерна, прецизна и безопасна технология на Carl Zeiss.
Прочети още

laser promo

Първа операция с апарата Центурион

Вчера 27.11.2013г. бяха направени първите операции с апарат, съвсем ново поколение - за оперативно лечение на катаракта. Искахме да ви разкажем първи за тази възможност. Офталмологът Д-р Димитър Тасков, който реализира първите операции в България с новата система, беше гост в предаването "Зелената линейка" по БНТ 1, за да разкаже повече. Системата се казва "Центурион" и се появява у нас само месец след официалното и представяне в Европа.
Прочети още

Рефракционни аномалии

Нормално око

Окото със свойте прозрачни и пречупващи елементи представлява сложна оптична система, при която светлинните лъчи, изхождащи от даден светлинен източник или отразени от предмет, навлизат в него, пречупват се и се фокусират върху ретината. Такава е пречупвателната способност на еметропичното (нормалното) око.

Рефракционните аномалии са едни от най-важните причини за зрително увреждане и влошаване на зрението. Корекцията им се постига с очила, контактни лещи или рефракционна хирургия, назначени от специалист-офталмолог след преглед за определяне на зрителна острота. Рефракционните аномалии могат да бъдат - късогледство, далекогледство, астигматизъм

Прочети още

Диабетна ретинопатия

Диабетна Ретинопатия

Диабетната ретинопатия (ДР) е хронично заболяване на очите, което е пряка последица от метаболитното заболяване Захарен диабет. Диабетната ретинопатия е една от водещите причини за слепота сред населението в работоспособна възраст (между 20 и 74 години). Ретинопатия се развива рано или късно при 90% от пациентите със захарен диабет първи или втори тип.

Прочети още

Макулна дегенерация

Макулна дегенерация

Свързана с възрастта дегенерация на макулата - Age-related macular degeneration (AMD) е медицинско състояние, което обикновено засяга по-възрастни хора и води до загуба на зрение в центъра на зрителното поле поради увреждане на ретината (макулата). При дегенерация на макулата може да е трудно или невъзможно да се чете или да разпознават лица и обекти, въпреки че пациента има достатъчно периферно зрение което да му позволи да извършва основните всекидневни дейности.

Прочети още

image

Окулопластична хирургия - за красота и комфорт

Пациентите за "Луксор"

Медиите за "Луксор"

Д-р Димитър Тасков в "Здраве" по БНТ 1

Прочети още

Знаете ли че ?

Очна болница "Луксор" - гр. Пловдив и Очна болница "Д-р ТАСКОВ" - гр. Търговище са единствената по рода си верига от специализирани очни болници на територията на страната. Високият професионализъм и дългогодишен опит гарантират най- високо ниво на обслужване и резултати.

На година през двете болници се преглеждат и оперират над 20 000 пациента. Можете да видите пациентски мнения за "Луксор" тук.


Още за СОБАЛ "Д-р Тасков" - гр. Търговище