Видео мнение на наши пациенти

Пациентско мнение на Надя 25г.Пациентско мнение на РадославПациентско мнение на СтоянОще пациенти

Персонален тест за лазерна корекция

Персонален тест за лазерна корекция

Очна клиника и болница "Луксор" - гр. Пловдив предлага персонален тест за лазерна корекция на зрението. Направете първата крачка към премахването на очилата и контактните лещи и вижте дали сте подходящ за лазерна корекция на зрението.
Тест за лазерна корекция Нашите пациенти

image

За Клиника "Луксор"

Специализирана очна клиника и болница за активно лечение СОБАЛ "Луксор" е създадена през 2004 г. в град Пловдив. Болницата е специализирана в оперативното лечение на заболявания на преден очен сегмент - катаракта, глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия. В очна клиника и болница "Луксор" се извършва лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм с най- модерна, прецизна и безопасна технология на Carl Zeiss.
Прочети още

laser promo

Първа операция с апарата Центурион

Вчера 27.11.2013г. бяха направени първите операции с апарат, съвсем ново поколение - за оперативно лечение на катаракта. Искахме да ви разкажем първи за тази възможност. Офталмологът Д-р Димитър Тасков, който реализира първите операции в България с новата система, беше гост в предаването "Зелената линейка" по БНТ 1, за да разкаже повече. Системата се казва "Центурион" и се появява у нас само месец след официалното и представяне в Европа.
Прочети още

очна болница Луксор е сертифицирана по ISO9001:2008

Акредитация - "Луксор"

Очна клиника и болница "Луксор" - гр. Пловдив  работи със Здравната Каса и е сертифицирана с по ISO9001:2008
Лечебното заведение е акредитирано с максимален брой от 5 звезди. В очна болница "Луксор" може да извършват операции изискващи максималното 3-то ниво на компетентност съгласно медицинския стандарт "Очни болести"
Прочети още

Рефракционни аномалии

Нормално око

Окото със свойте прозрачни и пречупващи елементи представлява сложна оптична система, при която светлинните лъчи, изхождащи от даден светлинен източник или отразени от предмет, навлизат в него, пречупват се и се фокусират върху ретината. Такава е пречупвателната способност на еметропичното (нормалното) око.

Рефракционните аномалии са едни от най-важните причини за зрително увреждане и влошаване на зрението. Корекцията им се постига с очила, контактни лещи или рефракционна хирургия, назначени от специалист-офталмолог след преглед за определяне на зрителна острота. Рефракционните аномалии могат да бъдат - късогледство, далекогледство, астигматизъм

Прочети още

Диабетна ретинопатия

Диабетна Ретинопатия

Диабетната ретинопатия (ДР) е хронично заболяване на очите, което е пряка последица от метаболитното заболяване Захарен диабет. Диабетната ретинопатия е една от водещите причини за слепота сред населението в работоспособна възраст (между 20 и 74 години). Ретинопатия се развива рано или късно при 90% от пациентите със захарен диабет първи или втори тип.

Прочети още

Макулна дегенерация

Макулна дегенерация

Свързана с възрастта дегенерация на макулата - Age-related macular degeneration (AMD) е медицинско състояние, което обикновено засяга по-възрастни хора и води до загуба на зрение в центъра на зрителното поле поради увреждане на ретината (макулата). При дегенерация на макулата може да е трудно или невъзможно да се чете или да разпознават лица и обекти, въпреки че пациента има достатъчно периферно зрение което да му позволи да извършва основните всекидневни дейности.

Прочети още

image

Окулопластична хирургия - за красота и комфорт

Пациентите за "Луксор"

Медиите за "Луксор"

Д-р Димитър Тасков в "Здраве" по БНТ 1

Прочети още

Знаете ли че ?

Очна болница "Луксор" - гр. Пловдив и Очна болница "Д-р ТАСКОВ" - гр. Търговище са единствената по рода си верига от специализирани очни болници на територията на страната. Високият професионализъм и дългогодишен опит гарантират най- високо ниво на обслужване и резултати.

На година през двете болници се преглеждат и оперират над 20 000 пациента. Можете да видите пациентски мнения за "Луксор" тук.


Още за СОБАЛ "Д-р Тасков" - гр. Търговище